Fylkesmesterskap i helsearbeiderfag 2018

Fylkesmesterskapet i helsearbeiderfag foregår på Hønefoss videregående skole onsdag 2. mai kl. 09.00-15.30

Det er 8 kandidater som skal konkurrere om å bli fylkesmester i helsearbeiderfaget i Buskerud. Vinneren vil representere Buskerud i NM i 23.- 25. oktober 2018 på det nye kongress- og messesenteret X Meeting Point Norway på Hellerudsletta like utenfor Oslo.

Konkurransen er som en tverrfaglig minieksamen, dvs. et rollespill. Oppgaven får deltakerne tilsendt 2 dager før konkurransen. Selve konkurransen består av en planleggingsdel, en gjennomføringsdel og en vurderingsdel.

Planleggingsdelen er på maksimum 5 minutter. Da får kandidaten gjøre seg kjent med utstyret de har tilgjengelig for å gjennomføre oppgaven. Gjennomføringsdelen er maksimum 20 min. På den tiden skal kandidaten utføre det som står i oppgaven. Både kandidater og ”pasienter” vil bære mikrofon slik at både dommere og tilskuere kan høre hva de sier. Det er publikum til stede under hele konkurransen.

Program for dagen:

Kl. 09.00 Åpning ved rektor på Hønefoss videregående skole Torunn Mathisen. Konferansier under konkurransen vil være Helge Sporsheim, Fagforbundet og styremedlem i WorldSkills Norway

Kl. 09:00 - 14:30 Konkurransen

Kl. 15:00 Premieutdeling og kåring av vinnerlaget vil foregå av Sissel Urke som leder av Hovedutvalget for utdanningssektoren, Buskerud Fylkeskommune

Det er Buskerud Fylkeskommune, Kommunenes Opplæringskontor i Buskerud, Vestre Viken helseforetak, KS, Delta og Fagforbundet som er arrangør av konkurransen.


Publisert 12. april 2018, oppdatert 12. april 2018.