Vinterleir for utviklingshemmede på Storefjell

Ønsker du en uke med fart og moro i flotte vinteromgivelser? Da bør du bli med på Vinterleiren på Storefjell. Denne tradisjonsrike leiren har blitt arrangert siden 1987 og vi har ingen planer om å stoppe ennå!

  • Av Lise-Berith Lian

Vinterleir for funksjonshemmede barn og ungdom

Årlig samles omtrent 130 deltakere med ledsagere og instruktører på Storefjell Resort Hotel på Golsfjellet. Vinterleiren er tilrettelagt for personer med utviklingshemming og deres ledsagere, hvor målet er å gi gode friluftsopplevelser i fellesskap med andre. Aktivitetstilbudet er mangfoldig, og det vil være mulig å prøve seg i aktivitetsløyper, klatring, aking, slalåm, skiturer, lysvandring, hundekjøring, snøscooterkjøring, bading, dans og mye mer. Om du selv ønsker å være med, eller du kjenner noen som dette hadde vært aktuelt for, ikke nøl med å ta kontakt! Vi håper at så mange som mulig får sjansen til å vurdere om de ønsker å delta. Hvem som følger deltakerne, varierer. Noen har det som et alternativ til leirskole, noen som en firmatur i vekstbedriften, noen som en ferie alene eller sammen med andre venner og naboer i sitt bomiljø eller noen kommer sammen med sin familie.

Dersom du ønsker å følge med på hva som skjer i forkant, under og etter vinterleiren kan du også like siden på Facebook. Her finner du bilder, tidligere program og invitasjoner samt flotte tilbakemeldinger fra deltakere som har vært med tidligere.

Vinterleiren på Storefjell er et samarbeid mellom Storefjell Resort Hotel, Ringerike folkehøgskole, Buskerud fylkeskommune og en herlig gjeng med instruktører. Et par av instruktørene har til og med vært med helt siden starten. Rundt 15 instruktører står for det praktiske innholdet, med god hjelp fra elevene på Ringerike folkehøgskole. Fra 2020 inngår vi også et samarbeid med Norges idrettshøgskole og får med oss fire studenter som tar fordypning i "friluftsliv og helse". Leiren arrangeres vanligvis i uken før påske.

I 2020 går leiren av stabelen fra 29. mars - 2. april.

Påmeldingsfristen er 15. februar 2020.

I 2020 åpner vi for deltakere fra hele Viken fylkeskommune, men vi må sette et tak på 150 deltakere! Se invitasjon i boks til høyre.

Vi gleder oss til å se deg på Storefjell!

Lurer dere på noe, så ta kontakt med:

Stig Kleven, stig.k...@bfk.no tlf 404 65 238

Lise-Berith Lian, lise-ber...@bfk.no tlf 996 34 732


Publisert 1. oktober 2012, oppdatert 11. november 2019.