Ut i naturen

Buskerud har to nasjonalparker; Hardangervidda (3 422 km2) og Hallingskarvet (450 km2). Hardangervidda utgjør Nord-Europas største høyfjellsplatå.

I Buskerud er det flere større landskapsverneområder, og en rekke naturreservater omkring i kommunene. Trillemarka naturreservat i kommunene Sigdal, Rollag og Nore Uvdal er Norges største skogreservat.

Flere av landets beste skisteder ligger i Buskerud. Geilo, Hemsedal og Norefjell er blant de ledende både for alpint og langrenn.

Om sommeren kan du sykle downhill i skibakkene eller sykle den gamle Rallarvegen på Hardangervidda. Fylket byr på mange gode sykkelruter.

Tilgangen på turmuligheter er store i både bynære strøk og distriktene. Det er alt fra kyststien på Hurum til vandring på Hardangervidda. Sommerstid er det et yrende båtliv både på de store innsjøene i fylket, og ikke minst på sjøen.

Buskerud har en storslått natur og et rikt dyreliv. Du kan oppleve flere dyrearter i villmarken, eller se dyrene på nært hold i naturparkene. Vassfaret Bjørnepark i Flå og Langedrag naturpark i Uvdal har mange ville, norske dyrearter, som bjørn, ulv, gaupe, fjellrev og elg.

Du kan fiske i fjord, elver og fjellvann. Drammensvassdraget er kjent for sitt gode laksefiske og er et yndet reisemål for laksefiskere fra hele Europa. Ønsker du andre og mer uvanlige fiskeopplevelser, kan du bli med på ørretsafari eller elvesnorkling i Hemsedal.


Publisert 5. november 2012, oppdatert 24. september 2013.