Byene

Buskerud har fire byer, Drammen, Kongsberg, Hønefoss og Hokksund.

Drammen

Bragernes Torg er byens hjerte med Bragernes kirke og tårnbygningene som sentrale i bybildet.

Torget har et yrende liv og er omkranset av restauranter og forretninger. I Drammen sentrum er det mer enn hundre serveringssteder og nær det samme antallet forretninger. Rundt sentrum er det flere store kjøpesentre.

Den prisbelønte gangbroen Ypsilon binder sammen de lange og vakre spaserveiene på begge sider av elven. I Drammen er det badeplasser og rekreasjonsområder midt i sentrum.

Les mer om hva Drammen har å by på

 

Kongsberg

Kongsberg har et levende og aktivt sentrum. På begge sider av elven Lågen finner du flere forretninger og trivelige restauranter.

Kongsberg har et rikt kulturliv med Kongsberg Jazzfestivalg og de klassiske Glogerfestspillende som de mest profilerte. I sentrum ligger blant annet Norsk Bergverksmuseum, Kongsberg skimuseum og Lågdalsmuseet. Sølvgruvene utenfor sentrum har vært en attraksjon helt siden slutten av 1800-tallet.

Les mer om hva Kongsberg har å by på

 

Hønefoss

I Hønefoss finner du et attraktivt bysentrum med kjøpesentre, små handlegater og trivelige restauranter og barer.

Torget er byens møteplass og naturlige sentrum for ulike arrangementer. Her finnes kulturseverdigheter som Riddergaarden fra midten av 1700-tallet, det gamle fengselet fra 1860 og ikke minst det store gravfeltet Veien kulturminnepark like nord for byen.

Les mer om hva Hønefoss har å by på

 

Hokksund

Hokksund er en trivelig småby som ligger ved Drammenselva mellom Drammen og Kongsberg. Byen er spesielt kjent for laksefiske ved Hellefossen. I Hokksund lå også Nøstetangen Glassverk, Norges første glasshytte, som i dag er museum.

Les mer om hva Hokksund har å by på


Publisert 5. juli 2013, oppdatert 19. november 2013.