Pop-up utstilling og droneflyving i skolegården

Et annerledes og interaktivt møte med samtidskunst i skoletiden - ungdom i Buskerud bygger pop-up-installasjon på 10 x 10 meter.

Den kulturelle skolesekken i Buskerud har det siste året samarbeidet med Haugen og Zohar Arkitekter om en mobil pop up utstilling skreddersydd for ungdom i Buskerud. Haugen og Zohan vant arktitekturprisen i 2017.

Resultatet er «Piksel» som er en stor pop-up-installasjon på 10 x 10 meter som bygges av ungdommene.

- Vi flyr deretter opp en drone som fotograferer kunstverket fra 50 meters høyde, og motivet kommer til syne til alles begeistring, forklarer Lill Carin Jacobsen, DKS-koordinator i Buskerud fylkeskommune.

- Dette er et unikt prosjekt på landsbasis, fortsetter hun.

Jacobsen sier de har hatt prosjektet ute på en ukes turné til seks videregående skoler i fylket.

- Fredag avsluttet vi første runde på Drammen videregående skole der kunst, arkitektur og designelevene har montert den gigantiske kunstinstallasjonen. Deretter reiser prosjektet ut til ungdomskolene i fylket, sier hun.

Prosjektet bygges ute i skolegården og har vakt stor interesse og begeistring blant elevene og lærerne.

Kunst i skolegården

Målet for prosjektet er å skape et annerledes og interaktivt møte med samtidskunst i skoletiden, og gi elevene en storslått wow-opplevelse.

Når installasjonen er ferdig montert blir den fotografert fra luften av en drone.

- Dette er en annerledes kunstopplevelse som vil endevende skolegården for en dag, avslutter Lill Carin Jacobsen i fylkeskommunen.


Publisert 27. april 2018, oppdatert 27. april 2018.