Ny rekord på fagbrevutdeling i Drammen

- Det er imponerende at så mange mottar fagbrev, sier Olav F. Horne, leder fagopplæringsseksjonen i Buskerud fylkeskommune.

Torsdag 16. november delte Buskerud fylkeskommune ut fagbrev til de som har vært oppe til fagprøve i drammensområdet i løpet av 2017.

Hele 570 kandidater ble invitert til utdelingen.

- Vi satt en solid rekord i fjor - og nå setter vi jammen ny rekord i Drammen. Det er imponerende!

Olav F. Horne, leder fagopplæringsseksjonen i Buskerud fylkeskommune

De som mottar fagbrevet er lærlinger eller voksne praksiskandidater som har vært oppe til en fagprøve.

-  Flest fagbrev ble delt ut i helsearbeiderfaget, barne- og ungdomsarbeiderfaget, elektrikerfaget og yrkessjåførfaget, forklarer Olav F. Horne, leder fagopplæringsseksjonen i Buskerud fylkeskommune

Horne stod for selve utdelingen og hilsningstalen til de nye fagarbeiderne.

Olav Horne lærebedrift nummer 2000

- Vi har over 2 100 aktive kontrakter i Buskerud, og det har aldri vært avlagt så mange fag- og svenneprøver som i år, fortsetter Horne (bildet over)

Det høye antallet kandidater i Drammen gjorde at det ble holdt to utdelinger samme kveld. 265 fagarbeidere møtte opp for å motta fag- eller kompetansebrev i 58 ulike lærefag.

Programmet var likt på begge utdelingene. Det ble sang fra elever på musikklinja på St. Hallvard videregående skole, og musikk av Drammen Jerns Musikkorps.

- Gratulerer alle sammen! Dette lover godt for det framtidige arbeidslivet i Buskerud, avslutter Olav F. Horne i fylkeskommunen.

I januar blir det utdeling på Kongsberg og i juni neste år venter Ringerike.

Publisert 17. november 2017, oppdatert 17. november 2017.