Kronprins Haakon åpner UngInvest AIB i Hallingdal

- Vi er veldig stolte over at han deltar på denne store dagen, sier Ingebjørg Mæland, leder ved UngInvest AIB.

Ungdom i Hallingdal har fått er nytt læringstilbud. UngInvest AIB har etablert en ny avdeling på Gol og H.K.H. Kronprins Haakon vil foreta den offisielle åpningen torsdag 31. januar.

- Vi setter stor pris på at kronprinsen vil foreta åpningen av UngInvest Hallingdal, og vi er veldig stolte over at han deltar på denne store dagen, sier Ingebjørg Mæland, leder for UngInvest AIB.

UngInvest AIB er en læringsarena eid av Buskerud fylkeskommune, som gir ungdom en tydelig retning i livet.

Det er et tilbud til unge i Buskerud som trenger et alternativ til tradisjonell videregående opplæring, for en kortere eller lengre periode.

UngInvest AIBs avdelinger:

  • Drammen
  • Ringerike
  • Kongsberg
  • Modum (Midtfylket)
  • Hallingdal

Den nye avdelingen på Gol skal kunne ta imot opp til 15 nye ungdommer. 

Ingebjørg Mæland

– Vårt mål er å løfte fram ungdom som ikke finner seg til rette i den tradisjonelle skolen. Ved å identifisere og spille på den enkeltes styrker bidrar vi til at ungdommer gjennomfører videregående opplæring, sier Mæland.

Kronprinsparets Fond har siden 2011 støttet UngInvest AIB i arbeidet for unge.

– UngInvest AIB har en spennende tilnærming og kan vise til svært gode resultater. Vi støtter deres arbeid for å spre metodene og tankegangen til flere steder i landet, sier daglig leder Irene Løken Lystrup i Kronprinsparets Fond i en pressemelding.

I forbindelse med åpningen 31. januar vil Kronprins Haakon sammen med Ingebjørg Mæland lede en prosess der ungdom, lærere og andre som arbeider med ungdom diskuterer hvordan man best kan samarbeide for at ungdom skal fullføre videregående opplæring.

Som en offisiell markering av at UngInvest AIB Hallingdal er åpnet, vil Kronprinsen sammen med elever og lærere montere skolens nye skilt.


Publisert 21. januar 2019, oppdatert 21. januar 2019.