Årets julegave på 50 000 gir gambiske ungdommer en utdanning

I stedet for julegaver til ansatte gir Buskerud fylkeskommune 50 000 kroner til en videregående skole med yrkesrettede fag i Gambia.

Gjennom de siste årene har det vært en tradisjon i Buskerud fylkeskommune for å gi penger til et veldedig formål i stedet for å gi julegave til hver ansatt.

I år går gaven på 50 000 kroner til en videregående skole med yrkesrettede fag i Gambia som Buskerud videregående skole (tidligere Rosthaug vgs.) har samarbeidet med i en årrekke.

- Tusen takk for at valget falt på vår samarbeidspartner! Vi vet at midlene kommer til god nytte i Gambia, i skolegang for barn og utdannelse av ungdom! sier assisterende rektor Bjørn-Erik Buøen.

Her kan du lese med om Gambia-prosjektet

Buøen sier de hvert år har en solidaritetsaksjon der elevene skaffer seg en jobb. Pengene de tjener (minstepris er 300 kroner) går til Gambia-prosjektet.

- Elever ved Buskerud videregående skole har jobbet inn og gitt i overkant av 500 000 kroner til bygging og drifting av yrkesskoleen i Gambia, forklarer Buøen.

I 2017 valgte Buskerud å sende to elever til Gambia for å se skolen som er bygget opp - og for å oppleve det lille landet i Afrika.

Les intervju med Maria Grønland Andresen og Karoline Gulliksen Bendigtsen før avreise i februar 2017. Og les Marias tekst om oppholdet.

I 2018 sendte vi igjen to elever til Gambia. Les intervju med Ingvild Bekkeseth og Elling Tobias Festvåg, og se hva de la ut på Facebook under oppholdet.

Gambia elever

Tidligere mottakere av julegave fra ansatte:


Publisert 17. desember 2018, oppdatert 17. desember 2018.