Andreinntaket til videregående skoler er klart

- Gjennom andreinntaket til videregående skoler i Buskerud har nå 99,3 % av søkerne med rett til skoleplass fått et skoletilbud, sier inntaksleder Tuva Heen i fylkeskommunen.

Totalt har 9 088 elever fått plass ved Buskerud fylkeskommunes videregående skoler etter at suppleringsinntaket er gjennomført.

- Det betyr at nær alle med rett til skoleplass nå har fått et tilbud, og det er vi godt fornøyd med, sier inntaksleder Tuva Heen i fylkeskommunen.

Oversikt over Buskerud fylkeskommunes videregående skoler

- 60 søkere har ikke fått plass, men det vil endre seg fortløpende fram til skolestart og i løpet av den først skoleuka, fortsetter inntakslederen.

Resultatene av andreinntaket er lagt ut på vigo.no, der søkerne kan logge seg inn for å se om de har fått tilbud i dette opptaket.

Svarfrist er 13. august.

- Når svarfrist er ute begynner vi å kontakte søkere som da står uten skoleplass for å gi et skoletilbud. Alle søkere med ungdomsrett vil få et skoletilbud, sier Tuva Heen.

I månedsskiftet august/september vil informasjon om ledige plasser i Buskerud annonseres på bfk.no og i avisene.

- Har du spørsmål, ta kontakt med oss på e-post inn...@bfk.no eller ring 32 80 86 43/44 mellom klokka 10 - 14, sier Heen.

Les også: Slik blir det nye skoletilbudet

Les også: Tilstandsrapport 2018: Flere fullfører og består videregående opplæring i Buskerud

Læreplasser

Så langt har over 925 søkere i Buskerud fått læreplass. Dette er solid rekord for antall med læreplass på denne tiden av året.

I Utdanningsdirektoratet sin statistikk fra slutten av juli ligger Buskerud på Norgestoppen!

Les også: Buskerud best i landet på å skaffe læreplasser

Formidlingen fortsetter med full styrke for nesten 300 aktuelle søkere som fortsatt venter på et tilbud i bedrift. 240 av disse søkerne har opplæringsrett. Disse er søkere til om lag 50 ulike lærefag.

Erfaringsmessig er det flere lærebedrifter som avklarer tilsetting av lærlinger i august og september. Derfor regner man med at mange nye avtaler vil komme på plass i løpet av kort tid.

Oppdatert søkerlister finnes på vigobedrift.no for de bedriftene som er koblet på denne webtjenesten.

Lærebedrifter kan også få søkelister ved henvendelse til fagopplæringsseksjonen:

formi...@bfk.no


Publisert 8. august 2018, oppdatert 8. august 2018.