UngInvest nominert til Årets Sosiale Entreprenør 2019 - kjemper om en halv million kroner

– Denne prisen betyr noe ekstra spesielt i år. På de ti årene vi har delt ut prisen har det aldri vært et så bredt felt av nominerte med løsninger som allerede gjør en forskjell, sier Johan H. Andresen.

UngInvest AIB er av en 20 nominerte til hedersprisen Årets Sosiale Entreprenør.

Det er selskapet Ferd som står bak prisen som tildeles selskaper med innovative og gode løsninger på sosiale utfordringer.

– Denne prisen betyr noe ekstra spesielt i år. På de ti årene vi har delt ut prisen har det aldri vært et så bredt felt av nominerte med løsninger som allerede gjør en forskjell. Det er veldig gledelig å se stadig flere modne selskaper og konsepter, sier Johan H. Andresen, juryformann, eier og styreleder i Ferd i en pressemelding.

UngInvest AIB er en læringsarena eid av Buskerud fylkeskommune, som gir ungdom en tydelig retning i livet.

Det er et tilbud til unge i Buskerud som trenger et alternativ til tradisjonell videregående opplæring, for en kortere eller lengre periode.

Årets pris deles ut på SosEntKonferansen på Vulkan Arena i Oslo 27. november.

Ingebjørg Mæland
Ingebjørg Mæland, leder ved UngInvest AIB.

Kan vinne en halv million kroner

De siste årene har interessen rundt sosialt entreprenørskap vokst både i Norge og internasjonalt. Med både flere sosiale entreprenører, investorer og andre støttespillere på banen, er feltet for tiden i stor utvikling. 

Juryen vurderer kandidatene etter deres evne til å skape varige sosiale verdier. Her spiller kriterier som innovasjon, skalerbarhet og sosiale og økonomiske resultater en viktig rolle.

Blant de 20 kandidatene som er nominert til prisen, vil tre finalister motta 50.000 kroner hver og vinneren får en halv million kroner.

Jury med bred erfaring

Årets jury består av representanter fra SoCentralAshokaReach for ChangeTøyen UnlimitedInnovasjon NorgeKronprinsparets Fond og Ferd Sosiale Entreprenører.

– For oss som arbeider med å dyrke frem sosialt entreprenørskap er denne prisen en anledning til å stoppe opp, heve blikket og se sektoren fra et fugleperspektiv – og vi liker det vi ser. Utviklingen viser hvor raskt dette feltet vokser og derfor hvor viktig det er å få på plass gode økosystemer for å støtte disse viktige kreftene, sier han.

De nominerte til Årets Sosiale Entreprenør 2019 er:


Publisert 28. oktober 2019, oppdatert 28. oktober 2019.