Nytt hovedkontor for Viken fylkeskommune blir i Sandvika

Hovedkontoret til nye Viken fylkeskommune skal ligge på Leif Tronstads plass i Sandvika, like ved togstasjonen.

Fellesnemnda vedtok plasseringen av nytt hovedkontor i møte 7. februar.

- Vikens hovedkontor vil ligge i umiddelbar nærhet til tog og buss i Sandvika, det tar ett minutt å gå til kollektivtransport, sier Anette Solli (Høyre), leder av fellesnemnda.

- At vi vil stå som eiere av bygget gir oss fleksibilitet og gode muligheter for å planlegge bygget for Viken fylkeskommunes behov, sier hun.

Solli understreket i fellesnemndas møte at alle tilbyderne har hatt like spilleregler i prosessen og det har vært en reell konkurranse.

- Et salg av eksisterende bygningsmasse til dagens fylkesdministrasjoner samt frigjøring av leieutgifter gjør at økonomien i dette prosjektet er innenfor rammene vi ser for oss, sier Anette Solli.

- Det har vært en god forhandlingsprosess, og vi står igjen med synes jeg leverer på det vi har ønsket. Dette prosjektet har en håndterbar økonomi, og er et godt prsojekt med umiddelbar nærhet til togstasjonen i Sandvika, sier Simen Nord (Høyre).

- Med et salg av eksisterende lokaler fristilling av leieutgifter i Galleriet, bidrar det til en fornuftig økonomi i prosjektet. Totalt sett er dette positivt for Viken, sier Nord.

Også fylkesordfører i Buskerud, Roger Ryberg (Arbeiderpartiet) støttet valget av nytt hovedkontor.

- Denne avgjørelsen er noe av det viktigste vi gjør nå. Det er synd vi står igjen med kun ett alternativ, men det er et resultat av prosessen der det har vært en reell konkurranse. Vi mener dette er et godt valg, sier Roger Ryberg.

Her kan du lese mer om det nye hovedkontoret


Publisert 8. februar 2019, oppdatert 8. februar 2019.