Godkjent som trafikksikker kommune: - I dag er vi veldig stolte!

Fikk 50 000 kroner. Lier kommune kan nå smykke seg med tittelen Trafikksikker kommune.

Onsdag ettermiddag fikk Lier kommune overrakt diplom, blomster og en sjekk på 50 000 kroner fra Buskerud fylkeskommune som synlig bevis på at de nå kan kalle seg Trafikksikker kommune.

- Jeg er stolt over alle ansatte som har levert utrolig godt for at Lier skal bli godkjent som trafikksikker kommune, sier ordfører i Lier, Gunn Cecilie Ringdal (Høyre).

- Det har blitt jobbet godt med trafikksikkerhetsarbeid både politisk og administrativt, og det at Trygg Trafikk så til de grader gir sitt godkjentstempel betyr mye for oss, sier hun.

Fylkesvaraordfører Olav Skinnes (Senterpartiet) møtte opp med blomster og sjekk.

- Det at alle ansatte i kommunen tenker trafikksikkerhet i mange sammenhenger kommer til å gi resultater både på kort og lang sikt. Lier er nå den sjette kommunen i Buskerud som får denne godkjenningen, sier fylkesvaraordføreren.

Her finner du en oversikt over alle Trafikksikre kommuner

Skinnes sier at å være en godkjent kommune teller positivt når de årlige tilskuddene til trafikksikkerhet skal deles ut.

Buskerud fylkeskommune prioriterer arbeidet med å sertifisere flere Trafikksikker kommuner i Buskerud i perioden 2018 - 2021.

Det er Trygg Trafikk som har utarbeidet kriterier for hva en trafikksikker kommune er og hvordan kommunene bør jobbe.

I samarbeid med fylkeskommunene har disse kriteriene blitt til en godkjenningsordning.

- Å bli trafikksikker kommune betyr ikke at trafikkulykker ikke kan skje, eller at det fortsatt er trafikkfarlige steder. Trafikksikker kommune betyr at kommunen arbeider godt, målbevisst og helhetlig med trafikksikkerhet, forteller Unni Knutli i Trygg Trafikk.

- Bredt og på tvers av sektorer. For eksempel at de utarbeider gode rutiner i forbindelse med turer i regi av barnehager og skoler, eller trafikksikkerhet er en viktig del av alle sentrale planer, sier Knutli.

Jobben som er gjort i skoler og barnehager i Lier ble spesielt trukket frem av Trygg Trafikk i godkjenningsmøtet på Haugestad.

- Vi har tidligere sett at en og annen skole har laget planer for trafikksikkerhet. Men at en hel kommune så systematisk har laget et planverk for skoler og barnehager, som Lier har gjort – det har vi aldri sett før.

- Her er det lagt et grundig arbeid ned i å laget en egen læreplan for trafikk. Dette er forbilledlig – og noe vi kommer til å bruke som eksempel overfor andre kommuner senere, avslutter Unni Knutli.


Publisert 10. oktober 2018, oppdatert 10. oktober 2018.