Profesjonell markering av iStart 2015 programmet med entusiastiske gründere

Entusiastiske gründere presenterte sine forretningsidéer for et ekspertpanel i Norsk senter for flerkulturell verdiskaping sine lokaler i Drammen.

Les også: Kronprinsparet kastet glans over 10-års jubilanten Norsk senter for flerkulturell verdiskaping

Presentasjonene markerte den offisielle avslutningen på iStart-programmet 2015, - et gründerprogram spesialtilpasset flerkulturelle gründere med høyere utdanning og ekstra gnist.

iStart-programmet ble gjennomført ved  Norsk senter for flerkulturell verdiskaping i Drammen første gang høsten 2014.

Høsten 2015 har en ny gruppe gründere fått muligheten til å utvikle sine forretningsidéer gjennom gruppesamlinger med faglig påfyll, og individuell coaching og rådgivning fra senterets rådgivere underveis.

Programmets faglige del ble avsluttet med at gründerne presenterte idèene sine foran et ekspertpanel.

Panelet besto av Bodil Buch (DNB), Bjørn Ove Grønseth (Høgskolen i Buskerud og Vestfold), Fredrik Jean-Hansen (Innovasjon Norge), og Joana Catarina Correia (medgründer av Hubro Education AS).

Idèene i årets iStart-kull favner svært bredt, alt fra nye innovasjoner innen helse og teknologi, IT, teknisk rådgivning, servicenæringer, reiseliv, nye konsepter innen landbruk mm.

- Dette har vært et springbrett for å utvikle og strukturere en drøm, uttaler en av programmets deltakere.

Selv understreker Zahra Moini, daglig leder for Norsk senter for flerkulturell verdiskaping at jobben absolutt ikke er avsluttet nå, snarere er det nå det begynner.

Kursarrangøren påpeker dermed at gründerne ikke slippes alene ut i verden, men at deltakerne fremdeles er del av senteret og vil følges opp godt.

Faglige presentasjoner ble fulgt med en offisiell markering med taler, diplomtildelinger og lykkeønskninger ved fylkesordfører i Buskerud fylkeskommune, Roger Ryberg.


Publisert 14. desember 2015, oppdatert 15. desember 2015.