Kristian Thowsen er ansatt som ny utviklingssjef

- Jeg ser fram til å lede en avdeling med mange kompetente medarbeidere, sier Thowsen.

Kristian ThowsenKristian Thowsen (41) er ansatt som ny utviklingssjef i Buskerud fylkeskommune. Thowsen kommer fra stilling i Sparebanken Øst der han har ledet bedriftsmarkedet.

Tidligere har han vært kommunalsjef i Drammen kommune, kontorsjef i Kings Bay foruten at han har jobbet mange år i næringsdepartementet. Han er siviløkonom fra BI med spesialisering i internasjonal næringslivsledelse. 

Fylkesrådmann Georg Smedhus er svært glad for ansettelsen av Thowsen. 

- Hans mangeårige erfaring med næringsutvikling fra både privat og offentlig sektor, samt hans erfaring fra forvaltning og ledelse i store offentlige organisasjoner gir oss en verdifull kompetanse, sier Smedhus. 

Thowsen ser frem til å begynne i stillingen. 

- Det å jobbe med å utvikle hele Buskerudsamfunnet er en oppgave jeg ser frem til. Buskerud er et fylke med store muligheter og fylkeskommunen har en viktig rolle i å bidra til å ta vare på, og utvikle disse mulighetene, sier Thowsen.

Utviklingsavdelingen har i dag ca  60 ansatte som jobber i ulike team bl.a. innen næringsutvikling, idrett, friluftsliv, folkehelse, kulturminnevern, kultur, regional planlegging, klima, fylkesbibliotek og naturforvaltning. 

- Jeg ser frem til å lede en avdeling med mange høyt kompetente medarbeidere, sier Thowsen, og tilføyer at det er sjelden man får mulighet til å lede en avdeling med spisskompetanse på så mange områder.

Avdelingen arbeider blant annet tett med kommunene i Buskerud, kulturinstitusjoner, museer, næringsliv og en rekke frivillige organisasjoner. Avdelingen har med andre ord en svært bred kontaktflate i Buskerudsamfunnet. 

- Jeg ser frem til oppgaven og gleder meg til å bli kjent både med ansatte, kommunene og alle andre grupper som utviklingsavdelingen samarbeider med, avslutter Kristian Thowsen.

Thowsen tiltrer stillingen 1. februar 2016. 


Publisert 7. desember 2015, oppdatert 7. desember 2015.