Julen kom tidlig for World Cup skiflyvning og skisprinten i Drammen

Politikerne i fylkeskommunen plusset på støtten til FIS World Cup Sprint i Drammen og FIS World Cup i skiflyvning i Vikersund med 300 000 kroner.

-  Dette er to veldig viktige arrangementer som ikke bare er en folkefest, men som også skaper ringvirkninger i regionen, sier Tonje Kristensen (Ap), leder av hovedutvalget for kultur, idrett og folkehelse i Buskerud fylkeskommune.

- De er viktige for lokalt og regionalt næringsliv, reiselivet og idretten regionalt, fortsetter hun.

I sist møte vedtok fylkespolitikerne å plusse på administrasjonens forslag til arrangementene FIS World Cup Sprint i Drammen og FIS World Cup i skiflyvning og FIS Continental i hopp i Vikersund.

World Cup Sprint i Drammen får 100 000 kroner ekstra - totalt 500 000 kroner, mens arrangementene i Vikersund får 200 000 ekstra - totalt 800 000 kroner.

- For oss i Vikersund er dette veldig kjærkomne midler som vi mottar fra fylkeskommunen. Det er vanskelig å arrangere slike renn i dagens sponsormarkedet, så vi er veldig glad for støtten, sier Bjørn Espen Hovde i Stiftelsen Vikersund Hoppsenter.

Vikersundbakken ble åpnet i 1936 og markerer neste år 80-års jubileum. 

- Arrangementene skaper lokal og nasjonal oppmerksomhet og er med på å sette regionen vår på kartet, fortsetter Kristensen.

- Sprinten i Drammen har stor betydning for Drammensregionen som helhet, understreker hun.

Skifesten går av stabelen 3. februar i Drammen sentrum.

- Frivillige i lokalsamfunnene bidrar stort til suksessen, bare i Vikersund er over 1000 frivillige involvert, de fleste fra lokalregionen, noe som skaper eierskap og stolthet, sier Kristensen.

World Cup i skiflyvning arrangeres 12. - 14. februar.

Arrangementene blir kringkastet og når ut til TV-seere i mange land.

Politikerne ønsker i tillegg at det fremmes ny sak i 2016 om mulighet for å øke støtten til slike store idrettsarrangementer enda mer.

Under arrangementene samarbeider fylkeskommunen og arrangørene om å synliggjøre fylkeskommunens trafikksikkerhetskampanjen TA VARE.


Publisert 17. november 2015, oppdatert 17. november 2015.