400 000 til utvikling av terrengsykling i Hallingdal

Ønsker helårsturisme: Vil utvikle terrengsykling til å bli et nytt fyrtårn innen fritidstilbud i fjellregionen.

Fylkesutvalget i Buskerud fylkeskommune vedtok i sitt siste møte før jul å bevilge 400 000 kroner til videreføring av terrengsykkelprosjektet Tråkk 'n' Roll i Hallingdal.

- Dette betyr veldig mye for oss, sier Lars W. Jensen, prosjektleder i Tråkk 'n' Roll.

Hallingdal har til sammen 17 000 fritidsboliger, som i overveiende grad brukes vinterstid, men som i mange tilfeller er enda mer tilgjengelig på sommeren.

Målet med terrengsykkelprosjektet er å øke destinasjonene i Hallingdals attraktivitet som helårsdestinasjoner gjennom utvikling av bærekraftige terrengsykkeltilbud.

- Vi har alle forutsetninger for å lykkes, men tilbudene må tilpasses og kvaliteten må opp.

Lars W. Jensen i Tråkk 'n' Roll

Eid av destinasjonene i Hallingdal

Prosjektet Tråkk 'n' Roll er eid av destinasjonene i Hallingdal: Flå Vekst SA, Nesbyen Turist- og Næringsservice AS, Gol Reisemål AS, Ål Utvikling AS, Hemsedal Turistkontor SA og Visit Geilo AS.

- Hallingene har alltid vært strategiske og gode på utvikling, så et enstemmig fylkesutvalg er glade for å kunne støtte dette spennende prosjektet, sier fylkesordfører Roger Ryberg (Ap).

- Dette stimulerer både hytteturismen og det kommersielle reiselivet.

Roger Ryberg, fylkesordfører i Buskerud

- Med hjelp fra Buskerud fylkeskommune og Regionrådet i Hallingdal har vi gjort et grundig forarbeid i sommer gjennom prosjektet Tråkk 'n Roll, fortsetter Jensen.

- Det er utarbeidet både forretningsmodell og tiltaksplaner for hvordan vi blir en terrengsykkeldestinasjon i internasjonal klasse, forklarer han.

- Egen målgruppe med egne behov

- Den kanskje viktigste erkjennelsen er at terrengsyklister er en egen målgruppe med egne behov, fortsetter han.

Jensen forklarer at verdien fra satsingen skal komme gjennom overnatting, transport og tjenester.

- En blir ikke terrengsykkeldestinasjon uten bærekraftige stier. Dette er «valutaen» innen terrengsykkelmarkedet.

Jensen sier fornyet tillit fra fylkeskommunen og Regionrådet i Hallingdal gjør at de nå blir den første regionen i landet som etablerer sitt eget profesjonelle «trail crew».

Bygging og vedlikehold av stier

- Stibyggermannskapet skal jobbe med bygging og vedlikehold av stier på alle seks destinasjoner i Hallingdal, og vil etter hvert bli et kompetansemiljø av høy internasjonal klasse, sier Jensen.

- Slike aktivitetsbaserte naturopplevelser er en av Hallingdals store styrker som uten tvil kan utvikles videre både sommer og vinter, avslutter Roger Ryberg.

I løpet av sommeren vil det starte opp nye stiprosjekt spredt over hele dalen. Tråkk 'n' Roll har også innledet et interregionalt prosjektsamarbeid med Trysil og Valdres som er støttet av Kommunal- og moderniseringsdepartementet.


Publisert 17. desember 2015, oppdatert 4. januar 2016.