Gå til hovedinnhold Gå til søk Gå til hovedinnhold
Våpenskjold

Uten navn [1] 

Artikkel 
Opel Kapitän 1960

Bilhistorie


Av Anders de Lange
opel_kapitan

Data 1960:

Motor: 2605 ccm, 90 hk, 6 sylindre
Lengde 483 cm
Bredde: 181 cm
Høyde: 148 cm
Toppfart: 150 km/t
Produsert i perioden 1959–1963

Klikk bildet for zoom


Opel har alltid vært kjent for sine romslige og driftssikre biler. Personbilene ble levert i mange forskjellige størrelser og prisklasser. I mange år var ”Opel Kapitän” toppmodellen fra fabrikken. En romslig kupe og stor motor gjorde den anvendelig både som privatbil og som yrkesbil. Det er ikke få drosjeeiere som har tjent til livets opphold ved hjelp av disse bilene.

Denne modellserien hadde beholdt sin popularitet helt siden den første modellen ble introdusert i 1939. Men i 1957 kom den i en ny modell som ikke ble spesielt godt mottatt. De store panoramavinduene foran og bak gjorde det vanskelig å komme inn og ut av bilen. I tillegg var det litt liten takhøyde i baksetet. Spesielt drosjeeierne beklaget seg over disse manglene. Fabrikken noterte seg dette, og en ny modell kom på markedet allerede etter 1 år. Den nye modellen ble megetpopulær.

Klikk bildene for zoom

60_opelkapitan 60_opelkapitan-front
60_opelkapitan-int2

Opel-1960-Kaptein-annonse2


På den nye modellen som kom høsten 1959 var mye rettet opp i forhold til den modellen som gikk ut. Panoramaruten foran var beholdt, men et nykonstruert vindu bak ga bedre utsikt og rikelig takhøyde for baksetepassasjerene. I tillegg hadde Opel gjort bakdørene litt bredere, så nå var adkomsten til baksetet betydelig bedre enn på den foregående modellen. Den nye fronten og bakparten fikk bilen til å virke større og mer elegant. Med den gode plassen ble Opel Kapitän også svært vanlig som drosje.

Kunder som ønsket mer utstyr, kunne velge luksusvarianten med betegnelsen Opel Kapitän ”L”. Fabrikken hadde nå et godt kort i konkurransen om de virkelig krevende bilkjøperne. Som på andre luksuriøse biler kunne man her også få automatgir som ekstrautstyr.

Til tross for at de store modellene fra Opel var lekre og velutstyrte, nådde de aldri helt opp i konkurransen mot sin tyske konkurrent Mercedes. Opel fortsatte sitt ”image” som en solid familiebil. Ikke særlig spennende, men en pålitelig bil som ga få problemer for eierne.

Artikkel - info 
Sist endret 25.10.2011 Terje Bautz
Opprettet 25.10.2011 Terje Bautz
Tips en venn om denne siden via en e-post Tips en venn Registrer en elektronisk tilbakemelding Tilbakemelding Skriv ut denne siden Skriv ut