Gå til hovedinnhold Gå til søk Gå til hovedinnhold
Våpenskjold

Uten navn [1] 

Artikkel 
Nygårdshaug, Gert
Gert Nygårdshaug er født på Tynset i 1946.


Av Åse Klundelien

Han har universitetseksamener i idehistorie, historie og filosofi. Han har vært klubbleder i Uranienborg Fritidsklubb, ungdomssekretær, snekker, sjømann, skogsarbeider og lærer på Nansenskolen på Lillehammer. Fra 1984 er han forfatter på heltid. Han er kjent for sine kriminalromaner om mat- og vinkjenneren og amatørarkeologen Frederic Drum. Han har utgitt barnebøker. I 1989 kom boka Mengele Zoo, med tema fra Sør-Amerika, som i 2007 ble kåret til ”Folkets favoritt” etter en ”folke”-avstemming.

Gert Nygårdshaug har reist mye, og har bodd i Brasil, Venezuela og i regnskogen i Amazonas sammen med urinnvånerne. Han er sterkt kritisk til kapitalismen, imperialismen og til verdensreligionene. Han har bodd i Lier siden 1992. I 2007 sto han på 3. plass på partiet Røds liste til kommunestyrevalget i Lier.

Gert Nygårdshaug har en av Norges største samlinger av sommerfugler. Han har ønsket å gi samlingen til hjembygda Trysil, men det har ikke blitt noe av. Han er også frimerkesamler, og har vært formann i Norsk Telekortklubb.

Sommerfugl
Kilde: Wikipedia. Gert Nygårdshaugs hjemmeside.

Artikkel - info 
Sist endret 10.05.2011 Terje Bautz
Opprettet 05.07.2010 Terje Bautz
Tips en venn om denne siden via en e-post Tips en venn Registrer en elektronisk tilbakemelding Tilbakemelding Skriv ut denne siden Skriv ut