Gå til hovedinnhold Gå til søk Gå til hovedinnhold
Våpenskjold

Uten navn [1] 

Artikkel 
Mustads Margarin
Margarin forsidebilde
Gamle annonser
Margarin 1933 Mustads margarinfabrikk 1933

Klikk på annonsen for stor utgave

Margarin
er en blanding av fettstoffer og vann og brukes som erstatning for smør.

Margarin ble først utviklet i Frankrike. I Norge ble den første margarinfabrikken grunnlagt i 1876 av brødrene Sundt og franskmannen Auguste Pellerin.

I begynnelsen ble margarin laget av smult og talg fra slakteriene senere ble fiskefett brukt i stadig større grad. Nå lages de fleste margarintypene hovedsakelig av planteoljer. Planteoljene herdes ved en kjemisk prosess, slik at de blir harde ved romtemperatur. Prosessen kalles hydrogenering og er en kjemisk modifikasjon av planteoljenes fettsyrekjeder.

Legg merke til at det brukes som salgsargument at produktet er 100% norsk

Faktakilde: Wikipedia

Artikkel - info 
Sist endret 18.05.2010 Terje Bautz
Opprettet 01.09.2009 Terje Bautz
Tips en venn om denne siden via en e-post Tips en venn Registrer en elektronisk tilbakemelding Tilbakemelding Skriv ut denne siden Skriv ut