Gå til hovedinnhold Gå til søk Gå til hovedinnhold
Våpenskjold

Uten navn [1] 

Artikkel 
Egen opplevelse med gjenferdet på Dr. Holms hotell
Jeg vil gjerne kommentere artikkelen om "den grå damen" på Dr. Holms hotell


Torunn R. Haugan

Jeg er en 13 år gammel jente som flere ganger har vært på Dr. Holms.

Én gang da jeg var seks år (2001) lå min familie på rom nr. 320. Jeg og broren min lå på et slags siderommet til 320. En av nettene vi lå der, så jeg en dame i grå selskapskjole gå utenfor vinduet. Hun snudde seg ikke mot meg eller noe, bare gikk rett fram og passerte. Det var bare jeg som var våken i min familie da, og det var sannsynligvis midt på natten. Jeg tenkte ikke så veldig mye over det, sovnet like etterpå. Siden jeg var halvvåken tenkte jeg bare på det som en drøm, egentlig. Jeg hadde aldri hørt om historiene rundt ?den grå damen?.

Neste morgen da pappa kom inn for å vekke broren min og meg, skal jeg ha sagt at jeg hadde sett en dame i grå kjole gå forbi vinduet den natten. Pappa tenkte sikkert bare på det som en drøm eller fantasi. Temaet varte ikke lenge, og vi tenkte ikke lenger over det.

Da vi kom ned i resepsjonen skal det ha ligget en slags hotell - quiz på disken, og jeg skal ha lest litt på den. Et av spørsmålene var noe sånt som "hva er det som er så spesielt med rom nr. 320?". Jeg hadde kommentert at det var det rommet vi bodde på. Vi gikk videre inn i spisesalen, men pappa skal ha gått bort til resepsjonen og spurt hva det var, og resepsjonistene hadde fortalt pappa historien om "den grå damen".

Pappa sa det ikke til mamma med én gang, siden vi skulle sove der en natt til (og de bodde på rommet med trappeoppgangen til loftet ). Men da han fortalte det, ble mamma og pappa enige om at dette måtte dysses ned og (forhåpentlig) glemmes. Og viktigst av alt, jeg måtte ikke få vite noe om det.

Senere da vi kom hjem skal pappa ha sendt en mail til hotellsjefen hvor han hadde fortalt om min observasjon. Og han svarte at de var blitt enige om at de skulle tone ned historien litt.

Så jeg hadde egentlig glemt hele greia. Jeg gikk ikke og funderte noe videre på hva jeg hadde sett. For meg var det bare en merkelig drøm.

Til bestemor for to dager siden (17.mai) forsnakket seg litt og pappa måtte si alt sammen. Da mente de egentlig at dette ikke lenger var så farlig at jeg fikk vite. Jeg er jo tross alt eldre nå.

Når jeg fikk tenkt meg om litt, dukket plutselig bildene opp i hodet mitt igjen. Selv om det er lenge siden nå, er minnene fortsatt der. Men ikke så klare at jeg husker alt. Jeg har googlet historien, som jeg aldri fikk vite, og fant artikler og bilder av "den grå damen". Og jeg er faktisk glad for å si at jeg ikke husker hvordan ansiktet så ut. Men jeg kunne kjenne igjen mange av beskrivelsene i artiklene. Jeg husker en dame i grå selskapskjole og med et perlehalsbånd rundt halsen gå forbi på utsiden av vinduet, noe som var merkelig siden det er veldig uvanlig å gå der. I hvertfall midt på natten.

Jeg syns det er veldig skummelt å plutselig få høre at jeg er en av de få som har sett "den grå damen", og at det faktisk var dette jeg så den gangen for syv år siden. Men det er samtidig spennende og spesielt og tenkte på hva jeg har opplevd.

Artikkel - info 
Sist endret 15.06.2009 Terje Bautz
Opprettet 15.06.2009 Terje Bautz
Tips en venn om denne siden via en e-post Tips en venn Registrer en elektronisk tilbakemelding Tilbakemelding Skriv ut denne siden Skriv ut