Gå til hovedinnhold Gå til søk Gå til hovedinnhold
Våpenskjold

Uten navn [1] 

Artikkel 
Skolen gjennom 100 år. Videodramatisering.

På 100 år kan det skje utrolig mye!

Av Korus DA v/Kjetil Røren

Man kan si mye om det 20 århundret, men en ting er sikkert: Det skjedde utrolig mye! Hva med skolen i det 20 århundre?

Klikk på bildene for å se videofilmene!

Skole 1906Fotograf: Stillbilde fra video Skole 1986Fotograf: Stillbilde fra video Skole 2006Fotograf: Stillbilde fra video

På 100 år har elevene gått fra kalde klasserom, enkle trebenker, kuleramme og en streng lærer med spanskrør til Microsoft Learning Gateway – MLG. Tavle og kritt er byttet ut med bærbar pc og projektor. Elevene er i ferd med å få sin egen personlige pc. Skolebøker blir byttet ut med eget intranett, hvor oppgaver og lekser ligger katalogisert på forskjellige nivåer.

Skjønnskrift byttes ut mot tastatur og touchmetode og den strenge læreren er nå streng pr. e-post - hvis eleven ikke har gjort sine lekser.

Ja, hva med læreren? En status og posisjon i fritt fall?

Ingen tvil om at læreren var en mer betydningsfull og mektig person før i tiden.

I dag har mange lærere mer enn nok med å henge med elevene sine innen bruk av digitale verktøy, men i motsetning til tavlen og krittet, vil nok aldri læreren bli ”ut”.

I kortfilmene øverst på sida kan du få en pekepinn på skolens utvikling igjennom 100 år. Klikk bildene for å se filmene.

Om hundre år vil man ganske sikkert trekke på smilebåndene av det som nå er vår teknologiske topp! De vil også smile av denne teksten, som vil fremstå noe gammelmodig.

Spørsmålet til slutt må bli: Hvordan ser skolen ut i 2106?

Artikkel - info 
Sist endret 13.01.2010 Terje Bautz
Opprettet 24.04.2007 Terje Bautz
Tips en venn om denne siden via en e-post Tips en venn Registrer en elektronisk tilbakemelding Tilbakemelding Skriv ut denne siden Skriv ut