Gå til hovedinnhold Gå til søk Gå til hovedinnhold
Våpenskjold

Uten navn [1] 

Artikkel 
Theodor Kittelsen i Moskva

Foto: Åse KlundelienI anledning av 150-årsjublieet for Kittelsens fødsel, er det i år en utstilling av Kittelsens kunst i Moskvas største barnebibliotek. Utstillingen er tilrettelagt av Blaafarveværket og støttet av Akershus fylkeskommune, som har et mangeårig samarbeid med Library and Norwegian Information Center i Moskva. Mange russere som har interesse for norsk kultur, flere har også studert norsk på universitetet i Moskva, møtte fram til åpningen.
Den norske ambassaden i Moskva var representert ved kulturattasje Kari Wollebæk. Kulturdirektør Erik Vadholm åpnet utstillingen, og introduserte Kittelsen som den som hadde lært nordmenn hvordan troll, nøkken, nissen og draugen så ut - og etterpå kunne gjestene selv finne ut hva han mente, ved å studere bildene. Fylkeskultursjef Åse Klundelien fra Buskerud fikk også overvære åpningen.

Førstelektor i norsk ved universitetet i Moskva, Elena Ratshinskaya, har tiltrettelagt formidling av Kittelsens kunst etter mønster av "Den kulturelle skolesekken", og har laget en DVD som forteller om Kittelsen og hans kunst. Biblioteket arrangerte også et seminar om Theodor Kittelsen og Sigrid Undset. En ny oversettelse til russisk av Asbjørnsen og Moes folkeeventyr ble også presentert. Utstillingen er åpen fra 12. til 29. november, og skal deretter til St. Petersburg og flere andre byer i Russland.

Se den russiske hjemmesiden for utstillingen her

Åse Klundelien
fylkeskultursjef

Artikkel - info 
Sist endret 06.12.2007 Terje Bautz
Opprettet 30.11.2007 Terje Bautz
Tips en venn om denne siden via en e-post Tips en venn Registrer en elektronisk tilbakemelding Tilbakemelding Skriv ut denne siden Skriv ut